Soğuk algınlığına nebat çayı iyi ciro mi? Ilgisiz algınlığına nebat çayı çeşitlerinden hangisi iyi gelir? sorularının yanıtları yazımızda. Ilgisiz algınlığına nebat çayı çeşitlerinden en güzel iştirak eden 5 natürel rehabilitasyonu sizler amaçlı tek araya getirdik
- Ekinezya Çayı Ekinezya bitkisi tam bir soğuk algınlığı savaşçısıdır.
- Ebegümeci Çayı Solunum sistemi problemlerinde koruyucu olarak kullanılır.
- Nane-Ihlamur Çayı Pek çok evde tüketilmesine rağmen ıhlamur çayının faydaları bilinmemektedir.
- Portakal-Elma Çayı
- Zencefil ve Ihlamur Çayı
Soğuyan havalar genellikle burnumuzun tıkanık meydana geldiği, ateşten başımızı kaldıramadığımız, hapşırmakla başımızın dertte meydana geldiği zamanların gelebileceğinin habercisidir. Ilgisiz algınlığı kapımızı çaldığında ise, elimizde bir peçete ve kupamızdaki derdimize deva olacak bitki çayıyla bitkisel bir tedavi bize en güzel geliyor olacak şeydir.
Antibiyotik Mahaline Bitki Çayı
Grip ve ilgisiz algınlığının nihai zamanlarda kesinlikle bir tedavi yolu olmamasına nazaran gerçek seçilen bitki çaylarının iyileştirici tesirinin meydana gelmesinin yakınında bedendeki toksinlerin de atılmasını kolaylaştırdığı biliniyor. Nihai senelerde antibiyotiklerin zararları da sıkça gündeme geldiği amaçlı antibiyotiklere sarılmak mahaline ilgisiz algınlığı bitkisel tedavi yöntemlerini aramak ek olarak mantık duruyor.
Tıp dünyasında da onay gören bitkilerin faydalarından yararlanabilmek amaçlı gerçek tüketimi, tüketilme biçimi, ölçüsü benzeri noktalara uyarı etmek gerekmektedir. Gerçek ve yerinde kullanılan bitki çayları öyle ki natürel antibiyotik oluyor. İçtiğimizde bize ilaç kutumuzu unutturacak ekinezya, zencefil, ıhlamur, nane benzeri bitkiler hem bir bağışıklık sistemimizi güçlendirecek hem bir de ilgisiz algınlığımızı kolaylıkla savuşturmamızı sağlayacak.
Grip ve Ilgisiz Algınlığı Devası Bitki Çayları
İşte sizi ilgisiz kış günlerine karşın hazırlayıp bağışıklık sisteminizi kuvvetli tutacak, grip ve ilgisiz algınlığına iyi geliyor olacak bitki çayları…
Ekinezya Çayı
Bilimsel araştırmalar, ekinezyanın bağışıklık sistemini kuvvetli, sıhhatli tuttuğunu ve grip virüsü benzeri partner patojenlere karşın koruma amaçlı meydana geldiğini işaret etmektedir. Ekinezya özünün hastalıklara karşın vücudun korumasını ortadan kaldıran Hyaluronidaz olarak bilinen enzime karşın çalıştığı yeniden yapılan araştırmalar görülmüştür. Bütün bu nedenlerden ötürü ekinezya çayını sadece ilgisiz algınlığına yakalandıktan ardından değil, yakalanmadan öncesinde de koruma amaçlı olarak tüketmenizi öneri ederiz.
Mürver Çayı
Türkiye’de pek bilinmese de mürver asırlardır grip ve ilgisiz algınlığı rehabilitasyonunda kullanılan bir bitki. İçeriğinde yer alan viburnic asit terlemeye ve beden dokularındaki detoksa destekçi olabilir. Ateş düşücürücü, kanaat temizleyici tesiri yer alan mürver, nanasıl birlikte kaynatılıp balla tatlandırılarak içilebilir. Gece yatmadan öncesinde içilen mürver çayıyla güzel bir uyku uyuyabilirsiniz.
Zencefil Çayı
Soğuk algınlığı, grip, başı ağrıları ve tane ağrıları amaçlı asırlardır kullanılan zencefil terlemeye destekçi olarak bakteri ve mikropların vücuttan atılmasını olanağı sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirici mucizevi nebatlardan meydana gelen zencefilin çayını yalın ya da bal ve limon beraberinde içebilirsiniz.
Nane-Ihlamur Çayı
Boğazları yumuşatan ıhlamur, göğüs yumuşatıcı ve balgam söktürücü olarak kullanılıyor. Terletici ve rahatlatıcı tesiri de grip ve ilgisiz algınlığının rehabilitasyonuna destekçi oluyor.
Nane ise etkili maddesi mentol yardımıyla soluk açıcı ve güzel bir balgam söktürücüdür. Boğaz ağrısını yatıştırarak kuru öksürüklerin de geçmesine destekçi olabilir. Ihlamur ile yapılan çay dışarısında milletçe içinde malum biçimde nane-limon çayı da tüketilebilir.
Bütün bu bilgilerin kontrollü tüketilmesi gerekir. Herhangi bir kronik rahatsızlığı bulunan veya bu bitkilerin üzerinde nasıl bir etkisi olabileceğini kestiremeyen kişiler, doktorlarından yardım almalıdır.
Yorum Yapin
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.